Stress? Je werk & privé op orde!

Stress? Je werk & privé op orde!Herman is directeur en enig aandeelhouder van een BV. Het gaat slecht en de BV dreigt failliet te gaan. Herman is niet te genieten; niet op zijn werk en ook niet thuis. De situatie veroorzaakt veel stress, wat niet goed is voor zijn huwelijk. Bovendien is een van zijn werknemers inmiddels ook een goede vriend; iets wat nu verloren driegt te gaan. Herman ziet door de bomen het bos niet meer en weet dat hij hulp nodig heeft, maar van wie?

Meer dan één specialisatie nodig

In Nederland zijn dienstverleners steeds meer gespecialiseerd. Dit heeft vele voordelen, maar regelmatig zien we over het hoofd dat er soms meerdere dienstverleners tegelijkertijd nodig zijn. Iemand als Herman heeft uiteraard juridisch advies nodig. Hij wil natuurlijk voorkomen dat hij na faillissement privé aansprakelijk gesteld wordt. Een jurist zal hem vertellen dat hij zijn administratie in elk geval perfect op orde moet krijgen. Daarnaast moet hij zijn schuldeisers zoveel mogelijk gelijk behandelen, en bij hen voor zover mogelijk verdere schade voorkomen.

Maar een goede jurist is zich ervan bewust dat dit het uiterste zal vergen van Herman, die toch al onder hoogspanning staat. Daarom is een persoonlijke coach eigenlijk ook nodig; iemand die Herman steunt om in deze moeilijke fase zijn telleurstelling en verdriet niet op schuldeisers, werknemers of zijn vrouw af te reageren. Want verdere schade voorkomen, is niet alleen een economische en juridische kwestie, maar net zo goed een emotionele kwestie.

Hoe ervaart je omgeving dit?

Stress, frustratie, teleurstelling, angst, boosheid, zorgen er allemaal voor dat je sneller, feller, heftiger reageert dan vaak wenselijk is in de situatie. Je hebt vaak al gereageerd voordat je er erg in had of het wilde. Of naar de verkeerde persoon toe. De stress van je werk reageer je thuis af. Op je werk kun je nog je professionele houding bewaren, maar huis komt de ontlading. En dat naar de mensen die nog veel belangrijker voor je zijn dan je werk; je partner, je kinderen, vrienden. Dat onderscheid kun je op dat moment alleen even niet maken, omdat je heel veel stress hebt en teveel aan je hoofd hebt. Hoe zorg je ervoor dat je toch goed kan blijven nadenken en je emoties de baas bent?

Hoe pak je dit aan?

Net als bij Herman, lukt het ons vaak niet om werk en privé gescheiden te houden. De stress van het een, beïnvloedt het ander. Daar kun je je flink gefrustreerd en machteloos door voelen. Zou jij meer rust willen creëren, maar weet je niet hoe? Wil je controle over de situatie? En wil je weten​ hoe je dit kunt doen? Kom dan 14 maart naar de informatieavond van Het Relatie&Zaken Café Hilversum: Stress? Je werk & privé op orde!

Lees er hier meer over

No comments yet.

Geef een reactie

Genoten van dit blog? Vertel het verder!