Zzp’er niet eerder zoveel vertrouwen

Nooit eerder waren zzp’ers zo positief over het aankomende jaar. Voor het eerst geven zij een cijfer boven de 7. Dit meldt ZZP Netwerk Nederland.

Ieder jaar houdt ZZP Netwerk Nederland een eindejaarsenquête, waarbij zzp’ers hun ondernemersvertrouwen voor het komende jaar kunnen uitdrukken in een rapportcijfer. Voor 2016 komt het cijfer gemiddeld uit op een 7,3. De enquêtes werd gehouden onder leden en niet-leden, 1311 zzp’ers reageerden. Na zeven enquêtes was dit de eerste keer dat het cijfer boven de 7 kwam, vorig jaar was de verwachting nog 6,4 voor 2015.

,,Hoewel elke ondernemer altijd verantwoordelijk is voor zijn eigen reilen en zeilen en het beste uit zichzelf móet blijven halen, ook in jaren van economische crisis en teruglopende conjunctuur, is het vanzelfsprekend wel prettig om te zien dat het vertrouwen weer terug is,” zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland.

Mannen positiever

Opvallend in de traditionele eindejaarsenquête is dat mannelijke ondernemende zelfstandigen positiever zijn dan hun vrouwelijkecollega’s. Waar de mannen gemiddeld een 7,6 geven, is dit voor vrouwen gemiddeld een 6,9. “Eigenlijk is dát verschil opvallend ruim,” stelt Helmers.

Bron: DFT

One Response to Zzp’er niet eerder zoveel vertrouwen

  1. Adriana van Schalken | WePayPeople 14 januari 2016 at 11:42 #

    Goed nieuws dat de ZZP’ers weer meer vertrouwen hebben, het is ook niet gek dat het aantal zelfstandigen alleen maar stijgt in Nederland.

Geef een reactie

Genoten van dit blog? Vertel het verder!